Alltid har jag mött våren med skräckblandad fryd. Denna härliga årstid då solen äntligen stiger upp på himmelen, växterna går ur sin dvala och vi kan njuuuuta för fullt utomhus utan att packa på oss en massa kläder, vantar och tjockmössa.

Sen är det dog den där lilla saken som alltid kommer om våren, lite för att påminna oss om att inte helt glömma bort oss själva i all njutningen, POLLEN!

Varje år, rinnande näsa, kliande ögon, och så trött så trött så trött.

Jag har provat rätt mycket saker och varje år har jag till slut fått krypa till korset när besvären tagit kontrollen och fått återgå till mina receptbelade allergitabletter.

MEN, nu är en ny tid! En ny vår och i år har jag tänkt att njuta den till fullo. Utan besvär. Utan biverkningar från läkemedlen.

Jag började förra året att gå på behandling hos en Bioresonans terapeut, Petra från Iblanz,  och än så länge så är mina besvär mycket mycket lindrigare! I går var jag på promenad i skogen med hela familjen och inte en enda gång vaknade jag i natt av kliande ögon eller nysande näsa!! :D

Förra året passade jag även på att samla ihop en lista med förslag på naturliga sätt att lindra sin pollenallergi på. Det är ju så med det mesta att det finns ingen universallösning som passar alla, utan vad som passar en kanske inte funkar för en annan. Kanske hittar du ditt sätt i den här listan! :) Jag önskar dig i alla fall lycka till, och jag lider med dig. I know how it feels! <3

 

11 Tips för en allergifri vardag!

Tallbarrsvatten

Björksav

Perilla,en växt som kommer från Kina där den sedan århundraden används mot bl.a pollenallergi. Växten är buskig och liknar brännässla.

Undvik Citronsyra

Undvik mjölk och vetemjöl

Biopati

Bioresonans terapi

Stärk kroppen med Antioxidanter. Et bra produkt är REDS från Holistics.

Akupunktur

Libbsticka, ät eller koka te på. Det fungerar bl.a slemlösande. Den har också en rad andra användningsområden.

Skölja ur håret innan du lägger dig

 

Har du flera tips om hur man kan läka allergier på naturlig vis så kom gärna med förslag i en kommentar! :)

Kram!

Share Button