-”Vilken stor mage du har mamma, ska du ha en till baby?”.

Frågan jag fick för några veckor sedan av min 5,5 åriga dotter.

Shit, snart sommar också. Inte kul med en stor mage då. Vill ju ha en platt med rutor och i alla fall inga bristningar eller slapp hud som hänger lite löst här och där, som det kan göra när man haft tre bebisar i den och magen inte förstod det där med att den skulle dra sig ihop efteråt och återgå till samma look som innan det bodde barn i den.

Min mage ser inte ut som den borde göra. Slik vackra magar i tidningar gör.

Det finns magar som är så intelligenta att de har förstått hur vi vill att de ska se ut efter en förlossning. Det är norska bloggerskan Caroline Berg Eriksen bevis på.

Hade min mage sett ut som hennes efter mina förlossningar så skulle jag också givit den beröm. Då skulle jag firat magen!

Min mage har inte fått mycket beröm alls. Den har inte hört ett ända fint ord bli sagt om sig sen jag blev medveten om att jag hade en mage.

Sen jag var liten så har jag haft problem med magen av olik art. Jag har haft mycket ont i magen. En gång fick jag inte till att bajsa på över en vecka! Två gånger har jag varit på akuten för magsmärtor så stora att jag trodde jag skulle födde en hel häst när som helst. De kunde inte hitta något. Det är det ingen som gjort. En läkare gav mig diagnosen IBS. En annan bad mig sluta att dricka mjölk. Själv har jag många gånger kommit fram till att det nog är vetemjöl som är boven.

Mammamagen3

Min bioressonansterapeut frågar mig varje gång jag är där på allergibehandling hur min mage mår. Hon VET att den inte mår helt bra. Massa goda råd har hon gett mig, för att STYRKA magen.

Hon vet att i magen sitter hela källan till vårt mående!

Det är en bra idee att hjälpa magen lite på traven genom att på olika sätt styrka den. Ge den näringsrik mat och smörande oljor.

Jag tror på detta med energi. Gång på gång har jag fått bekräftat att ”Energy flows where attention goes”. Ändå har jag helt missat min egen mage. Jag har varit så fokuserat på vad den skal ha eller inte ha av mat/vitaminer/mineraler etc , att jag helt glömt bort den delen som har med mina egna tankar och känslor.

Hur mår en mage som bara fått negativ energi riktad mot sig? Som blivit kallat tjock. Som blivit kallad ful. Hur ofta jag köpt kläder för att dölja min egen mage.

De flesta av oss som är föräldrar har fått med oss att barn som bara får negativitet får det extra svårt att blomma.

Är det då så konstigt att min mage ibland får nog. Säger i från! Au, det gör ont i magen då.

Jag har fått nog nu. Det är dags att ge min mage det beröm den förtjänar. Peppa magen! Hejja på den! Är det någon kroppsdel som borde få beröm så är det min mage.

Den har gett liv och näring till tre helt underbara varelser! Den har under 27 månader varit hem till de finaste små varelser i mitt liv!

Bröllopsmagentext

Min mage är som en saga. En karta över livet. Där varje nyfödd liten själ har satt sina avtryck.

I går kollade min dotter på min mage igen. Efter flera veckor med peppande kunde jag nu stolt berätta mer om min mage, annat än att jag inte var gravid.

”Det här kära O, det här är där de plockade ut dig. Tänk att stora du kom ut genom den här lilla öppningen. Magiskt vad!? Och dom här sträcken på vänster sida, de fick jag av C då han låg i magen. Sträcket över naveln och på höger sida, de var det J som gav mig. Han var en stor bebis. Nästan 5 kilo! Kan du tänka dig, denna lille magen som hade stora honom i sig? Visst är det fantastisk! Alla dessa vackra sträck kommer för alltid minna mig om det finaste jag har, er tre!<3”

Min dotter höll med. Magen är magiskt. En dag kommer kanske hon med få uppleva hur fantastisk mammamagen är och få glädje av de fina minnen en bebis kan ge!

Med önske om en härlig sommar!

Kramar,

Miriam