-”Den här låten känns som dig, gumman! Du måste lyssna på den. Lyssna på hela nu då!!”, sa han och satte på en låt på sin Spotify. Vi var på väg i bilen, skulle på besök till några vänner.

-”Jada, jag ska lyssna”, svarade jag med halv uppmärksamhet, medans jag läste lite updates på fejjan.

-”MEN Lyssna då! Lyssna på texten!”, han var tjatig nu. Det var tydligen att det var viktig att jag lyssnade, så jag gjorde som han sa. Började lyssna på Lalehs låt, Goliat.

 

Texten och musiken kändes i hela mig. Även nu när jag lyssnar på den här på morgonen så berörs jag. Ja, jag sitter faktisk och gråter medans jag skriver dessa rader. För visst berör den. Och at min man tyckte att denna låten kändes som mig, herregud hur fin han är. Att bli sedd av sin man på detta vis, ja det går rakt in i hjärtat!

Men, vad är det nu med denna låten som berör mig. Vad är det för budskåp den kommer med!?

De flesta av er känner nog till historien om lilla David som sloss mot stora kämpen Goliat. Det var ingen som trodde att det ens fans en möjlighet för att han skulle vinna. Men det gjorde han, han vann!!

För mig handlar denna låten om dig och mig. Vi som vågar kämpa för det vi känner är rätt i våra hjärta. Och om den nya tidens barn. Om alla oss som kämpar för et bättre samhälle. Kalla det gärna kärleksrevolutionen. För det kommer från hjärtat.

Med dessa ord av Laleh, önskar jag dig kära läsare en underbar vecka. Fortsätt kämpa för det du känner är rätt i ditt hjärta. En dag kommer du lyckas! Och nu säger jag som min man, LYSSNA på Lalehs låt!

”Och vi ska ska göra jorden hel, vi ska göra vattnet rent, och vi ska aldrig skada varandra mer.

Och vi ska sloss. Ja vi ska sloss mot Goliat. Så tro på mig, för jag vet att du är modigast”.

Share Button