Många har som sina nyårslöften att på ett eller annat sätt bli bättre, se bättre ut eller må bättre.

Vad skulle hända om du gav dig själv ett annat löfte?

I år vill jag våga acceptera min egen sårbarhet. I år vågar jag vara imperfekt och jag ser det perfekta i det att jag är värdefull, precis som jag är.

Kanske har du som jag varit en duktigt flicka som gjort så mycket rätt, gjort vad som förväntats, försökt förbättra och ständigt strävat efter att vara perfekt, prestera perfekt?

De sista åren har jag strävat efter att vara i mitt hjärtat.

Det är så enkelt att säga det- nu är jag i mitt hjärta. Det är dock så mycket svårare att våga vara det.

För med helhjärtenheten, så kommer också sårbarheten. Det går bara inte att öppna hjärtat för bara de goda känslorna. För att våga öppna upp kommer även risken att bli sårad, och för att våga det krävs MOD!

Har du som jag blivit sårat en eller flera gånger, så vet du hur ont det kan göra. Det kan göra så innihelvete jävla förbannat ont att du tror att hela hjärtat ska sprängas og du vet inte vart du ska göra av dig, för vart du än går så gör det lika förbaskat ont.

Många gånger i slika stunder har jag googlat och googlat för att hitta någon form för läkning. Men lika förbaskat, Google kan inte läka ett brustet hjärta.

Det som dock har hjälpt lite, är att prata med andra som haft det lika förbaskat ont i sina hjärtan. Och det är där det vackra kommer in i bilden. Samhörigheten. Vi som upplevt hjärtesorg.

Det Google dock kan hjälpa till med är att hitta insikter från ofantligt många kloka människor runt om på vår planet. Insikter som på ett eller annat sätt kan ge perspektiv.

Brene Brown är en forskare som forskat på dette med sårbarhet och i detta 20 minuters långa föredraget berättar hon kärnan i det hon kommit fram till.

Bl.a annat hur vi genom att våga vara sårbara, även öppnar upp för alla fina känslor som kommer med det- kärlek, glädje, samhörig, kreativitet, lycka.

Ja you name it. For essensen är- om du försöker döva smärtan från ditt brustna hjärta, så dövar du samtidigt alla goda känslorna som hjärtat ger.

Med detta önskar jag dig ett riktigt gott 2016! <3

Stor varm kram,

Miriam

 

Share Button