I dag er det bursdagen min. Jepp, jeg har bursdag den 8. mars på den internasjonale kvinnedagen. Som barn trodde jeg at alle flagget fordi jeg hadde bursdag! Jeg er glad at jeg fikk lov å tro det, det gjorde at jeg følte meg litt ekstra spesiell ;)  Etterhvert som jeg forstod at det ikke var til meg alle flaggene var rettet, men til kvinnene, så ble jeg litt skuffet. Jeg syntes ikke det var noe moro å behøve og dele dagen min. Ble nesten litt snurt da jeg etterhvert også forstod at det nesten ble pålagt meg å gratulere de andre av det kvinnelige kjønnet med dagen. Det føltes nesten litt som om jeg forsvant ut av strålekasterlyset på min egen dag.

Jeg forstod ikke da hvor viktigt denne dagen er. Jeg forstod ikke hvorfor kvinnene har sin egen internasjonale dag og ikke mennene. Jeg forstod heller ikke at det behøver være noe motsigelsesforhold, eller konkurranse i det å fylle år på samme dag. Jeg forstod heller ikke hvor viktig det er at nettopp mitt strålekasterlys rettes videre på noe som er mye større enn enkelmennesket Miriam.

I over en lang periode har den maskuline energien fått regjere fritt. Det er den som har satt spillereglene for hvordan samfunnet vårt skal se ut. Den maskuline energien består av elementene luft og jord. Luften er i korte drag det mentale, det som vi kommer frem til med hjernen vår. Jorden er det stabile og det som materialiserer. Vi har med andre ord byggd opp et samfunn som har satt de maskuline energiene over de feminine. De feminie elementene er ild og vann. I korte drag betyr det følgende: Ilden er representert i hjertet vårt, det vi virkelig brenner for, og vannet er våre følelser og vår evne til empati. Den maskuline energien står også for Viljen og den feminine for Evnen. Elementene har ingeting med kjønn og gjøre, det har heller ikke den maskuline eller den feminine energien, selv om det opp i gjennom historien har vær flere kvinner som har fått representere den feminine energien og flest menn som har fått stå for den maskuline.

Blir det balanse i samfunnet om kun den ene energien er representert!? Er det balanse i samfunnet vårt nå som vi har overskudd av den maskuline energien? Med andre ord, hvordan blir det i et samfunn om den kun styres av mennesker med vilje, men ikke nødvendigvis evnen!?

Det som er så så intressant med energi, er at energi hele tiden vil være i balanse. Elementene, som er selve byggestenene for liv på planeten jorden vil være i balanse, den feminine og den maskuline energien vil også være i balanse. Så uansett, om vi vill det eller ikke så kommer vi før eller senere behøve å ta ett oppgjør med det som er i ubalanse. Om det så er i oss selv, vår omgivelse eller vårt samfunn.

Skärmklipp 2015-06-17 23.19.18

Så var det dette med kvinnedagen ut i fra et numerologisk perspektiv. De av dere som kjenner meg fra barndommen vet at et av favorittfagene mine i skolen var matte. De av dere som kjenner meg fra her jeg er nå i livet vet også at jeg er veldig fasinert av numeroligi og den bakenforliggende energien bakom hvert tall. Jeg vil derfor fortelle litt om energien bakom dagens dato. For jeg tror neppe at det er tilfeldig av den internasjonale kvinnedagen ligger og vibrerer på en dag som har grunnenergien 11 i seg (8 +3=11).

Tallet 11 er det feminine tallet! Det er ett av våre mestertall, det vil si tall som ikke legges sammen som f.eks 12= 1+2=3, men står for seg selv om tallet 11. Tallet elleve er fargen orange. Orange er en livsglad farge som blant annet utstråler ”jeg tar vare på deg” og ”jeg har lyst til å samarbeide med deg”. Det er mye gammel visdom i tallet 11 og en av dens oppgaver er å virke for transformasjon. Å vende tunge energier til lette. F.eks vende sorg til glede, negativitet til positivitet.

For å oppsummere; I dag er en dag som vi tar vare på hverandre, jobber sammen mot felles mål, feirer livsgleden og transformerer det som behøver transformeres i verden! I dag er en dag hvor vi feirer den feminine energien. Vi behøver den virkelig for å komme i balanse i samfunnet!!

Og de begge to henger sammen- Skaper vi balanserte mennesker, skaper vi balanserte samfunn!! Og balanserte samfunn skaper også balanserte mennesker!! Kraften fra det indre og kraften fra det yttre, som sammen blie en helhet. Den maskuline & den feminine energien!!

Til slutt vil jeg si: GRATULERER SÅ MYE MED DAGEN!! <3

Stor varm klem fra Miriam

PS! Vil du vite mer om den feminine og den maskuline energien og elementene, så anbefaler jeg deg å lese Anni Sennovs bok Balanse på Alle plan, og Anni Sennov & Carsten Sennovs bok- Den bevidste leder, mer informasjon om elementene finner du på four element profiles hjemmeside

Elements in a row

Share Button