Den følelsen, når noen tar et bilde av deg og de synes du ser kjempefin ut på det bildet, men du selv ikke liker hvordan du ser ut….

_-16

Jeg har ikke tall på antall ganger som min kjære fotoglade mamma har tatt bilder av meg og lagt ut på bl.a facebook fordi hun synes de er kjempefine, men det er ikke alltid jeg selv har vært enig i det…

Jeg har mange ganger undret meg, hva er det hun ser som er fint, som ikke jeg ser.

Nå har jeg endelig funnet svaret! Og det er mye enklere enn hva jeg kunne forestille meg.

Allt takket være en veldig morsom fotoshoot med et helt fantastisk menneske, Kaisa Ytterhaug og noen samtaler med en av mine aller beste venner og kollega både inom Four element profile™, AuraTransformasjon™ og Zinzino,  Karin Zachrisson.

Her kommer historien om hvordan jeg kom fram til hvorfor vi ser så ulikt på bilder, ja på mennesker generellt!

”Jag kan inte se om du har sminkat dig eller inte”

sa Karin en morgen hun var på besøk hos meg, Selv syntes jeg mitt morratryne så både trøtt ut og lite smikrende, men Karin syntes jeg var like fin som vanlig. Den fikk meg til å grubble litt.

Og så var det fotoshooten. Den fant sted på søndagen den 17. april, dagen etter at jeg hadde holdt min aller første elementworkshop i Norge. Kaisa og jeg lekte oss med elementene inne på Scandic Fornebu, samme lokation som workshopen. Hun knipset og jeg fortalte, viste, skrattet og var også alvorlig. En utfordring i seg å fotografere alle min forskjellige miner! ;)

Så kom bildene. Det var veldig mange jeg likte og så var det noen jeg ikke syntes jeg var fin på, men det syntes Kaisa. Samme dillemma igjen som jeg brukte å ha med min mamma. Hva var dette for noe!?

Kaisa forklarte for meg at det var energien hun likte så godt. På samme måte som Karin, så såg hun ikke kun på det ytre i bildet, altså om jeg var fint sminket, så ut som en modell i ansiktet etc, men rett og slett det jeg utstrålte. Energien i bildet!

Jeg bestemte meg for å se på bildene med ”nye” øyne. Kunne jeg se meg selv som vakker, selv om jeg hadde tørre lepper eller gjorde en merkelig grimase.

Jeg har tidligere skrevet om at ”beauty lies in the eyes of the beholder” og slik er det virkelig! Det å kunne se ikke bare med øyet, men med hele kroppen/sansene og det å kunne fange opp energien bakom gir skjønnet virkelig et annet uttrykk. Og en helt nytt dyp til dette med ”Picture perfect”

Her kommer noen av bildene fra fotoshooten vår. Alle er helt uretusjerte. Ekte vare med andre ord! ;)

Med hvilke øyne ser du når du bedømmer om noe er vakkert eller ikke!?

_-12 _-18 _-23 _-22 _-16

 

 

 

Share Button