Ge inte bort den.

I dag hittade jag en fyrklöver, oh vilken lycka! Jag kan inte minnas senast jag hittat en fyrklöver. Det kändes som lyckan bara rann in! ;)

Min dotter på 6 år blev ledsen för att hon inte hade en fyrklöver. Som tur var hittade jag en till, och en till och en till. Hon fick den hon tyckte var finast, och sen gav hon bort de två anda till sin lillebror på 5 år.

5 min senare. Min dotter har tappa sin och trampat på den, så den gått sönder. Jag frågar 5 åringen vad som hänt med hans.

”De har jag slängt bort”, svarar han.

Min dotter är ledsen för att hon inte har någon fyrklöver. Jag ville inte ge i från mig den som jag hittade först. Varför, jag ville att hon skulle hitta en själv. Det jag observerade var att fyrklövern barnen fick av mig, tog de inte så väl hand om. Vad skulle hända om det var hon själv som fann en, kanske skulle den betyda mer!?

Vi kan få lycka från andra, men den verkliga lyckan, den kommer inifrån oss själv. Det är därför vi inte kan ge bort den.

Min dotter letade länge och väl. Men hon hittade ingen. Inte i dag. Det blev hon lite ledsen för.

När du som minst anar det, då kommer den dyka upp. Din fyrklöver. Lyckan har du ändå. Den finns inni dig.  Fyrklövern är bara där för att påminna oss om den. Om lyckan! <3

/Miriam

Skärmklipp 2016-05-29 18.01.48