Vad är ditt varför?

Tänk att en så enkel fråga kan göra så stor skillnad!

I bland ser jag människor som inte tycker samma sak, som låst fast sig någon slags konfliktsituation, som båda vill något starkt, fast de vill göra det på olika sätt. I bland har en av de där människorna även varit mig själv.

När vi börjar att se människors varför, då är det som om något händer med hela konflikten. Som om den krockande energin på något sätt kan lösas upp.

Du ska inte behöva försvara ditt varför. Med mindre ditt varför handlar om att göra världen till en sämre plats, eller du vill göra någon annan illa.

Vågar du vibrera i kraften av ditt eget varför? Kan du se att andra människor också har sina varför? Kanske liknar de ditt eget, de har bara valt ändra vägar att göra det på.  Om du kan se det, då känns det nästa som att sätta på sig ett par splitens nya glasögon (ok, så har jag själv köpt mig ett par riktigt fina och sköna glasögon i dag;)). Och med nya glasögon blir det så mycket enklare att se, att det är inte deras väg som behöver bekämpas. Några gillar att vandra i bergen, andra på en sandstrand. När vi ser att vi kan använda vår egen kraft på våra egna varför, då starker vi istället oss själva. För allt vad vi vet, så kan vi ha mer gemensamt med någon som valt en helt annan väg än oss själva. Och vise versa.

Och nu tänker jag ta kvällen, grotta ner mig i soffan med min myspläd och bara njuta av att se en trevlig tv-serie tillsammans med min man och såklart, med mina nya fina glasögon på. Varför? Därför! ;)

Nattakramar Miriam <3

miriam36

 

Share Button