Da jeg var liten fikk jeg høre flere ganger at jeg kom til å bli noe stort.

Da jeg gikk ut av Leka barne og ungdomsskole, var det med de beste karakterene som så langt hadde blitt gitt en elev på den skolen. Jeg var spesielt flink i matematikk.

Så jeg valgte musikk, dans og drama. Det gikk bra også på videregående.

Etter videregående gikk jeg ett år på Nansenskolen i Lillehammer og linjen ideé, kultur og samfunn. Nå begynte jeg å få ett klart bilde av hva dette store jeg skulle bli kunne være, jeg ville bli diplomat i UD. Megle fred i verden! Det var vel stort? Jeg søkte meg inn på bacheloren ”Europakunnskap med tysk” på NTNU i Trondheim.

Kort oppsumert så gjorde jeg klar bacheloren, ble forelsket i en svenske, flyttet til Sverige og gjorde aldrig klar Mastergraden min.  2007 begynte jeg å jobbe innom finansbranchen i Stockholm og skapte meg ett nytt mål, å bli aksjemegler…

I 2009  ble jeg mamma, 2011 ble jeg mamma igjen, og i 2013 ble jeg det igjen…. Da fikk jeg plutselig veldig mye tid til å gruble over den gode gamle klassikern, ”hva vil jeg bli når jeg blir stor”? Var løpet kjørt, kom jeg til å bli noe stort?

Tenk at det aldri slo meg inn å spørre,  hva er det som menes med å bli noe stort? Hva er det jeg kommer bli? Hvorfor skal jeg bli det?

Er jeg et dårlig menneske om jeg velger eller ikke klarer å bli noe stort? Er det selve meningen med livet, å bli noe stort?

Akkurat nå leser jeg ei bok av Nina Åkestam som heter ”meningen med hela skiten”. Den er skikkelig intressant og her tar hun opp en av vår generations store dilemma; vi vil så gjerne haste fram og nå framgang, men tar vi oss egentlig tiden til å spørre hva det skal være godt for? Og hva fremgang egentlig er?

Har du et godt svar/refleksjon om dette med å bli noe stort, del det gjerne, for jeg selv er veldig i tvil.

Klem Miriam

fra https://books.google.se/books/about/Meningen_med_hela_skiten.html?id=CxffBQAAQBAJ&redir_esc=y&hl=sv

fra https://books.google.se/books/about/Meningen_med_hela_skiten.html?id=CxffBQAAQBAJ&redir_esc=y&hl=sv

 

 

Share Button