Denna frågan har dykt upp på bl.a sociala medier nu efter en intervju han gjorde med en reporter på röda mattan inför ett Icons party för New York fashion week..

Don’t kill the messenger, är det något som heter. Mycket av det Jim Carrey säger i denna intervjun är stora tankar, som tål att tänkas på lite ekstra. Det är otroligt enkelt att avfärda det man inte förstår med att det nog är den andra som har blivit galen.

Jag tror vi kan lära oss massa genom att lyssna på andra som har en annan syn på livet än vi själva. Det betyder å andra sidan inte att vi behöver tro på allt vi hör, eller akseptera andras sanningar som våra egna.

Tillbaka till intervjun, vad det är Jim Carrey säger i denna intervjun som har fått så många att ställa frågan, har han blivit galen?

På frågan om varför han är på tillställningen, så svarar han:

”You know, there is no meaning in any of this. So I wanted to find the most meaningless thing that I could come to, and join.

Det kan låta väldigt kaxigt, och man kan undra sig varför han är där. Eller så kan man betrakta det ur hans ögon.  Se att det är meningslös.

Så är det med allt. Saker får först mening, när vi ger det mening. Varför delta på något som man tycker är totalt meningslöst? Av den grund att man tycker det är meningslöst. Jim ser det för det det här, om det är bra eller dåligt, det är en annan fråga. Det är också värderingar.

Det är först när vi ger något mening, som det får en mening.

Vissa ger röda mattan och firandet av kändisar mycket mening, som t.ex reportern som säger att

”They say they’re celebrating icons”.

Det tycker Jim å andra sidan är bara det lägsta av det lägsta av meningslöshet. Det som är intressant att betrakta här, är att reportern går in i en försvarsmekanism. Istället för att fråga varför tycker du det, så känner hon att hon behöver försvara sin egen syn. En naturlig reaktion för många.

Vidare säger mr. Carrey:

I dont belive in icons, I don’t belive in personalities. I belive that peace lies beyond personalities. Beyond inventions in the sky (…) I belive its deeper than that.

I belive we’re a field of energy, dancing for it selves.

Och avslutningsvis:

There is just things happening.

Det som gör denna intervjun och reaktionerna på de i studion efteråt så intressanta, är att här har vi två helt olika världar som möts. Olika medvetanden. Där den ena förstår hur energi fungerar, och för den andra så låter det bara flummigt.

Personligen så tycker jag det är härligt att Jim Carrey vågar tala öppet om energi.  Vågar sprida sin sanning och information om det många av oss redan känner till.

Enligt Wikipedia så er Persona är et ord som på latin betyr ”roll”, mask. Person på på latin = Mask.  Om det är forkortningen för maskulin vet jag inte, men det skulle kunna vara det. För de beskriver liknande energier.

Är det vi vi gör den vi är?

Det finns något som heter maskulin energi och feminin energi.

Den maskulina energin är en energi som gör. Det är den utåtriktade energin, medan den feminina är den inåtriktade. Den feminina energin vet, den maskulina agerar. För balansens skull behöver vi båda.

Det är det samma med den materiella energin och den spirituella. I den materiella energin lever vi. Gör vi. Och sen kan man tycka det är mer bekvämt att leva om man t.ex har ett hus, en skön säng, kläder och god mat. Pengar hör til den materiella energin. Tron på ett högre syfte med varför vi är här, vad som är vårt varför i det vi gör, känslan av en större sammanhang etc. Det hittar vi i den spirituella energin.

Båda blir en helhet, en balans.

Jag kommer inte skriva mer om den maskulina/feminina energin här, utan det får komma i ett eget inlägg senare. Vill du veta mer, så rekommenderar jag dig boken ”Balans på alla plan” av Anni Sennov.

Ha en underbar dag!!

/Miriam

Intervjun kan du hitta här:

Share Button